Sidor

onsdag 10 juni 2015

Teachmeet

Teachmeet är en form av miniföreläsningar med en fast form där pedagoger delar med sig till pedagoger. På ett Teachmeet får pedagoger dela med sig av erfarenheter och inspireras av andra med konkreta exempel från skolvardagen. Talare anmäler sig till att tala vanligtvis 7 minuter eller 2 minuter.

På studiedagen den 16/6 kommer vi att starta dagen med ett Teachmeet. Temat för vårt Teachmeet input från läsåret som gått. Flera grupper har under läsåret gått längre eller kortare fortbildningar och/eller provat nya arbetsmetoder. Nu är ett tillfälle att dela med sig så att alla kan känna sig delaktiga i den nya inputen.

Du som blivit tillfrågad att dela med dig får förbereda en miniföreläsning. Du väljer själv om du vill använda någon form av presentationsprogram till stöd. När du håller ditt tal och det gått 7 minuter alternativt 3 minuter ringer en klocka och du behöver då genast avrunda din presentation. I Teachmeetformen öppnar den strikta tidsstrukturen upp för att flera kan delta effektivt och deltagarna får del av mycket inspiration på kort tid. Vi tror att du har mycket viktigt att berätta om, men vi ber dig respektera formen och anpassa det du vill tala om så att det ryms inom tidsgränsen.

Vi ser fram emot flera intressanta och inspirerande tal!

Kristina deltog på Afternoon IT med Teachmeet tidigare i vår
och berättade om Grej of the Day.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar